Kristuskyrkan

Gott Folk!

tänkte ge er en liten uppdatering om vad jag gör och vad jag gjort under den närmaste tiden, om än kort så är det i alla fall något!


Jobbet:
Ja, jo, vad kan man säga... jobbar på Schneider Electric, där jag monterar elektriska prylar så som tex vägguttag och lysknappar och andra saker som jag inte har en aning om vad det är. Så här ser en dag på jobbet ut: Vi börjar klockan 7:00, vilket innebär att vi måste gå upp vid 5:00-5:30, fixa frukost sen gå till bussen, vilket tar ca 10-15min sen tar det ytterligare 10-15min att gå till fabriken, så vi är framme vid 6:45, då äter vi vår frukost och dricker kaffe, gratis. Sen börjar jobbet... vi jobbar i nio timmar förutom på fredagar då vi jobbar fyra, man får inte sitta ner utan måste stå upp hela tiden, vi har tre raster, två på femton minuter och en lunchrast på tretio minuter. Jobbet är väldigt enformigt och väldigt tråkigt. Vi slutar vid 16:30 och är hemma igen vid 17:00-17:30.


Boendet:
Vi har ett bra boende som vi delar med fem andra personer, Jeremy, Martin, Lisa, Agnes från Lettland och Kim, en maorisk kille, det bodde även en tjej från Uganda här ett tag, men flyttade nyss - Yvette.
Alla är väldigt trevliga, även ifall Kim - som är vår granne, inte är lika pratsam som de andra... Lisa ska visst vara lite psykiskt sjuk också, vet inte så mycket om det men har hört att hon är väldigt paranoid och att hon går på antideprisivt.
Vi delar på kök och badrum och internet och telefon ingår i hyran. Vi betalar 180 dollar i veckan (vilket är 900kr i veckan, eller 3600 i månaden). Lägenheten ligger väldigt centralt, det tar bara en minut att gå in till centrum.



Christchurch:
Vi har inte hunnit göra så mycket egentligen, då vi jobbar. Men Christchurch är en fin stad, en konststad, och känns precis lagom stor, det är människor ute hela tiden, men inte massa människor. bara lagom. och det finns saker att göra, tillskillnad mot vad det gjorde i Roxburgh.
Att handla mat i det här landet är... lite speciellt, man kan inte köpa samma saker som hemma, lingonsylt är det tillexempel omöjligt att hitta och vissa saker, som tillexempel kyckling är svindyrt, medan man kan hitta riktigt billig nötfärs, blandfärs har jag inte sett någon ännu. Om man vill handla billigt så går man till PAK'nSAVE, där man får packa maten själv, därav namnet... näst billigast är countdown och sen new world, men där packar dom åt en.. och det är ganska skönt, även ifall de alltid packar alla tunga saker i en kasse och alla lätta i en annan, så man måste ändå packa om.


Nu är det sovdags! jag uppdaterar er närmare någon annan gång, antagligen denna vecka... men det är något fel på vårt internet, det går förbannat långsamt! tar ca en timme att ladda ett tvåminuters klipp på youtube... får ringa vår hyresvärd och höra med henne eller nåt, så vi får se hur det blir med uppladningen, beror lite på!  
PS. det är alltid kul när folk tar sig tid att kommentera!


På Återseende!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0