20 September


workers party (NZ)

Gott Folk!

Det har inlagget kommer inte handla sa mycket om mig sjalv, det kommer bli mer utav ett politiskt inlagg. Jag forvarnar er bara.

Nar jag och Yrsa var ute och gick for att leta efter en stor park vi hort talas om sa horde vi musik. Jag vart nyfiken och ville veta vad det var som hande, vi gick upp i parken dar musiken kom ifran och traffade nagra killar vid ett bokbord fran workers party new zealand, men enligt skylltarna och flygbladen sa hette dom "anti capitalist", dom hade tydligen bytt namn nyligen.
I narheten sa stod bandet och spelade, det var nagan form av teater for barn och paminde mycket om nationalteaterns "kaldolmar och kalsipper", nar vi pratade med folket som anordnat demonstrationen sa fick vi veta att demonstrationen var for att staten skulle hoja minimilonen till 15 dollar, istallet for 12,5 som den ligger pa nu. (12,5=62,5kr - 15=75kr)              
unite
Det var aven folk ifran tidningen "UNCENSORED" dar, en tidning som skriver om saker vanliga tidningar inte gor. denna upplaga handlade tex om svininfluensa vaccinet (H1N1) och dess skadliga effekt pa manniskor. En tidning som verkade valdigt bra, ett citat ur tidningen (flygbladet) "millions of children (and adults) are partaking in an enormous crude experiment, and no sincere, organaized effort is being made to track the negative side effects or to determine the long-term consequences".
Nagat man reagerar pa ar att folk inte ar lika politiskt korrekta, som tex sa laste jag i ett flygblad fran Socialist Aotearoa (aotearora - nya zeeland), dar stod det: "August 2009: Rodney Hide, a far right lunatic, who was elected by the scum who live in Epsom slams the door on Maori representation on a Supercity council and John Key rubberstamps the whole sham. Tory MP Tau Henare calls Hide a buffon and jerk-off. WELL SAID!!!! Should have punched him too!" och ett citat som detta ar inte sa ovanligt, folk skriver vad dom tycker och skiter i om det ar politiskt korrekt eller inte.

Det ar latt att luras av nya zeelands vackra fassad, sanningen ar dock en helt annan. Aven om det finns gott om jobb, sa ar det jobb som inte alla kan jobba med, folk med utbilldning blir ofta arbetslosa. Fruktplockning, hotelljobb och resturangjobb finns det gott om, men med en utbilldning ar man overkvalificerad, och om man ar gammal sa ar man ocksa kord. Dom som drabbats hardast av krisen ar busschaufforer, brandman och telecomarbetare.
Protesterna blir allt fler och allt storre pa Nya Zeeland, aven ifall jag inte har sett det sjalv, mer an idag, sa kommer jag troligtvis att fa se det under min visstelse har.
An salange sa kanns det som att jag vet for lite om den politiska situationen for att kunna ge den en rattvis bild, men jag aterkommer nar jag vet mer!

Pa Aterseende

teatern    


Kommentarer
Postat av: Ola Niklasson

Låter som att ni har det väldigt trevligt! Vi skall med spänning följa er på er resa. Kanske är det snart dags för en maoritisk ansiktstatuering?

MVH Estetiska instutitionen

2009-09-21 @ 08:02:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0